CímlapMunkatársak

Tornyainé Dóry Zsuzsa

 

Tornyainé Dóry Zsuzsa

1988-ban születtem Debrecenben, itt folytattam zenei tanulmányaimat is, zeneóvodától kezdve a diploma megszerzéséig. Csellótanárom a kezdetekben Bánfalvi Katalin volt, tőle kerültem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának előkészítő tagozatára, ahol Ádám Károly és Molnár Zsolt tanítottak.
Egyetemi tanulmányaimat Rohmann Ditta növendékeként folytattam, ezek az évek váltak leginkább meghatározóvá számomra. 2013-ban diplomáztam okleveles gordonkatanárként, kiváló minősítéssel. Tanítási gyakorlatom az Ádám Jenő Zeneiskolában végeztem, majd 2013. szeptemberétől teljes állású gordonkatanárként dolgozom itt.

Gyerekkoromtól kezdve a nyári szünetek nagy részét csellótáborokban, kurzusokon töltöttem, sok fontos tapasztalatot szerezve ezáltal. Ennek is köszönhető az, hogy nagyon fontosnak tartom a közös zenélés varázslatának átélését, és ezt tanítványaimmal is igyekszem megtapasztaltatni.  Úgy gondolom, hogy az oktatás során nem pusztán a hangszeres és zenei tudás átadása a cél, hiszen az ehhez vezető úton egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy tanár és tanítvány együtt tapasztaljanak meg sokmindent egymásról, másokról, kitartásról, szépségről, nehézségekről, akadályok leküzdéséről, örömről, felszabadultságról. Szívesen foglalkozom a zeneiskolásnál fiatalabb és idősebb korosztállyal is.
A tanítás mellett rendszeresen vagyok közreműködője különböző kortárs- és klasszikus zenei koncerteknek, főként kamaraegyüttesekben, zenekarban; szívesen foglalkozom barokk zenével (hangszerekkel), improvizációval; részt vettem több, gyerekeknek szóló zenés előadásban is.
 
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.

Keresés

Belépés

Szavazások

Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég böngészi

Partnereink

Ferencvárosi Önkormányzat

Partneriskolánk:
Debreceni Egyetem


Somogy Design